Terveydenhuoltoalan ammattilaisten mukavuus paranee, kun uusi teknologia tuottaa ratkaisuja sairaaloiden päivittäisiin potilasten turvallisuuteen, hygieniaan ja vaativiin työolosuhteisiin liittyviin haasteisiin.

Automaattiset ovet mahdollistavat henkilökunnan, potilaiden ja vierailijoiden turvallisen liikkumisen sairaaloissa. Käytävien, potilashuoneiden ja leikkaussalien välisten kuljetusten on tapahduttava nopeasti. Sen vuoksi oville on asetettu uusia odotuksia. Ovien on avauduttava nopeasti, turvallisesti ja kosketuksetta. Automaattisten ovien on toimittava moitteettomasti joka päivä: Oviin on voitava liittää enemmän järjestelmiä, niiden on sulkeuduttava tiiviisti ja pintojen on oltava bakteereja hylkiviä. GEZE auttaa Suomen sairaaloita, terveyskeskuksia ja vanhustenkoteja varustautumaan tehtävään parhaiten sopivalla teknologialla. GEZEllä on kaikkialla Suomessa useita suosittelijoita kääntöoviautomatiikan, liukuoviautomatiikan ja ovensulkimien sairaalakäyttöön. GEZE tarjoaa terveydenhuoltoalalle myös useita erikoisratkaisuja, jotka voivat auttaa saamaan parhaan markkinoilla olevan ratkaisun.

GEZE Powerturn – vahva kääntöovikoneisto paljon käytetyille ja raskaille oville

GEZE Powerdrive PL-HT -tarvikepaketti, ovikoneistoratkaisu

Automaattinen lineaarinen liukuovijärjestelmä suurille ja painaville oville alueilla, joilla on korkeat hygieniavaatimukset © GEZE GmbH

Sairaalatiloissa on paljon painavia, usein käytettyjä ovia. Useiden vuosien käyttöaika vaatii kääntöovikoneiston, joka kestää toimintapaineita pitkän aikaa. GEZE Powerturn kestää jopa 600 kg:n rasitusta, mikä tekee siitä erinomaisesti sairaaloihin sopivan vaihtoehdon. Kokonaiset sairaalat ja terveyskeskukset ovat alkaneet käyttämään Powerturn- ovikoneistoa standardinmukaisena kääntöoven käyttöautomatiikkana. Powerturn-F sopii täydellisesti painaville palo-oville, kun taas GEZE Slimdrive EMD-F on normaalikokoisille palo-oville Suomen sairaaloiden kääntöoviautomatiikassa suositumpi vaihtoehto.

GEZE hermeettiset liukuovet Powerdrive koneistolla

GEZEN hermeettiset liukuovet on kehitetty etenkin puhdastilojen käyttöön. Ovet ovat kiinni ollessaan hyvin tiivistettyjä ja varmistavat näin korkean luokan ilmatiiveyden. Ovet on varustettu hiljaisella GEZE Powerdrive liukuoviautomatiikalla.  GEZEn paikallisen tuen avulla, oven rakenne voidaan räätälöidä tarpeen mukaan.

GEZE ECdrive -liukuoviautomatiikkaa käytäville

Powerdrive

© GEZE GmbH

Powerdrive on suunniteltu erityisesti suurten oviaukkojen painaville oville ja se sopii erinomaisesti sairaaloiden hermeettisiin oviin. Powerdrivea voidaan kuitenkin yhtä hyvin käyttää myös palo-oviin. Tietyille ovityypeille on saatavilla palotodistuksia.

Koska sairaalat on Suomessa rakennettu pääasiassa kaupunkialueille, on sairaalatilat käytettävä mahdollisimman hyvin hyödyksi. Sen vuoksi käytävissä käytetään yhä enenevässä määrin liukuoviautomatiikkaa. GEZE neuvoo käyttämään näihin asennuksiin oven painosta riippuen joko Powerdrive- tai ECdrivea. Tiettyjen ovien valmistajilla voi olla tarjolla myös paloluokkatodistuksella varustettuja ovia.

GEZE ECdrive -liukuoviautomatiikkaa käytäville

Automaattinen lineaarinen liukuovijärjestelmä ECdrive / ECdrive-FR

Koska sairaalat on Suomessa rakennettu pääasiassa kaupunkialueille, on sairaalatilat käytettävä mahdollisimman hyvin hyödyksi. Sen vuoksi käytävissä käytetään yhä enenevässä määrin liukuoviautomatiikkaa. GEZE neuvoo käyttämään näihin asennuksiin oven painosta riippuen joko Powerdrive- tai ECdrivea. Tiettyjen ovien valmistajilla voi olla tarjolla myös paloluokkatodistuksella varustettuja ovia.

Terveydenhuoltoarkkitehtuurin huomaamattomat ja hiljaiset ratkaisut

GEZE ECdrive -liukuovijärjestelmä on erityisen houkutteleva ratkaisu terveydenhuoltoalalle, sillä sen avulla sisätiloissa olevat käytävien ovet, odotushuoneiden ja potilashuoneiden voidaan avata ja sulkea turvallisesti ja hiljaisesti. ECdrive sopii huomaamattomasti oven suunnitteluun, esim. lasisina liukuovina, jotka saavat huoneet näyttämään valoisilta ja avarilta. Se edistää potilaan henkistä hyvinvointia ja vähentää vakavasta syystä sairaalahoitoon joutumisesta johtuvaa stressiä.

Oviautomatiikka mahdollistaa esteettömän kulun hygieenisesti

GC 307+

© GEZE GmbH

GEZEn ratkaisuilla ovet avautuvat automaattisesti, ilman että niitä pitää kosketella, vetää tai työntää. Kosketusvapaasti aktivoidulla GC 307+ -lähestymispainikkeella eliminoidaan bakteerien kulkeutuminen paikasta toiseen ja varmistetaan hygieeninen pääsy leikkaussaleihin ja potilashuoneisiin. Antibakteerisella pinnalla varustettu GC 307+ sopii erinomaisesti sairaaloihin.

Turva-anturit huolehtivat sairaaloiden turvallisuudesta

Huippunykyaikaiset anturit auttavat ovia tunnistamaan niiden läpi kulkevat ihmiset. Ovet eivät liiku, jos joku on tiellä. Sinun ei tarvitse olla huolissaan oven sulkeutumisesta, vaikka potilas tarvitsisi enemmänkin aikaa sen läpi kulkemiseen. GC 342 on luokkansa paras anturi, joka on saatavilla väriltään tavallisesti sairaaloissa käytetyn valkoisena. Anturin tarkkuutta kehitetään jatkuvasti, jolloin se takaa korkeatasoisen käyttömukavuuden ja turvallisuuden. GEZE neuvoo aina suorittamaan oviasennukset  vaadittavan turvallisuutta koskevan standardin EN16005 mukaisesti

Suomalaisten sairaaloiden kokenut toimittaja

Kun asiantuntijoiden osaaminen yhdistetään, voidaan potilaille ja heidän läheisilleentarjota kansainvälisten standardien mukaista hoitoa ympäristössä, joka on suunniteltu erittäin monimuotoisiin tilanteisin. GEZE on sairaalayhtymien, sairaanhoitopiirien, arkkitehtien, rakennusyritysten ja lukkoseppien luotettava kumppani.

Meillä on paljon yhteyksiä johtaviin sairaaloihin ja olemme ylpeitä voidessamme sanoa, että tunnemme Suomen terveydenhuoltoalan. Me GEZEllä tuemme sinua tulevaisuuden terveydenhuoltoympäristön rakentamisessa. Ota meihin yhteyttä, jos haluat lisätietoja meneillään olevista projekteista.

Katso GEZEn yrityssivustolta lisätietoja sairaalaratkaisuista