1998–2003: Pohjoisen tytäryhtiön alkuvuodet

GEZEn pohjoinen tytäryhtiö GEZE Scandinavia viettää tänä vuonna 25-vuotisjuhlavuottaan. Juhlavuoden kunniaksi käymme läpi historiaamme julkaisemalla artikkeleja, joista kukin kattaa viiden vuoden jakson. Ensimmäisessä artikkelissa palaamme aivan GEZE Scandinavian toiminnan alkuun.

Lähdetään siis matkalle...

Sweden Office

GEZEn Ruotsin-toimipiste sijaitsee yhä samoissa tiloissa Täbyssä.

GEZE Scandinavian tarina sai alkunsa 25 vuotta sitten uuden vuosituhannen kynnyksellä. Ensimmäinen GEZE-toimipiste avattiin Ruotsiin, ja pian toimipisteet avattiin myös Norjaan ja Tanskaan. Nykyinen toimipisteemme Tukholman liepeillä Täbyssä oli Pohjoismaiden markkinoiden ensimmäinen toimipisteemme vuonna 1998.

Pohjoismaissa on pitkät perinteet kansainvälisestä arkkitehtuurista ja sisustussuunnittelusta. Modernin sisustuksen suuntaukset kehittyivät, ja Pohjoismaissa keskityttiin jo varhain esteettömyyteen, mukavuuteen ja integroituun tuotesuunnitteluun. Pohjoismaat tunnetaan myös tiukoista laatuvaatimuksistaan. Siksi GEZE-tuotteiden kysyntä onkin pysynyt hyvänä.

GEZEn laadulla ja innovatiivisilla tuotteilla on kysyntää

TS 5000

GEZE TS 5000 -tuotesarjaedustaa puhdaslinjaisuutta ja -muotoisuutta sekä teknistä täydellisyyttä.

Slimdrive EMD F - Vuosijuhla-artikkeli Scandi

Slimdrive EMD/EMD-F määritti automaattikäyttölaitteet uudelleen, mikä sopi täydellisesti Pohjoismaiden markkinoille.

GEZEn tuotteita, erityisesti laadukkaita ovensulkimia, oli toimitettu Saksan tehtaalta paikallisille asiakkaille Ruotsiin, Norjaan ja Tanskaan jo paljon ennen GEZE Scandinavian perustamista vuonna 1998. "Kysyntä keskittyi alusta alkaen laadukkaisiin ovensulkimiimme ja erityisesti TS 5000 -sarjaan, joka oli jo 1980-luvulta lähtien tunnettu puhdaslinjaisuudestaan ja teknisestä täydellisyydestään. Pohjoismaissa suosituin ratkaisu sekä sisä- että ulko-ovissa ovat ohjauskiskolla varustetut ovensulkimet", kertoo GEZE Scandinavian toimitusjohtaja Morten Nielsen.

Näiden 25 vuoden aikana, joina toimintaa on ollut Pohjoismaissa, automaattioviratkaisujen kysyntä on kasvanut, kun esteettömät oviratkaisut ovat yleistyneet kaikenlaisissa rakennuksissa alueella. Pian uuden tytäryhtiön perustamisen jälkeen GEZE toi markkinoille innovatiivisen ja mullistavan GEZE Slimdrive EMD/EMD-F -kääntöoven. Hiljaisen kääntöoven rakennuskorkeus on ennätysalhainen, vain 7 cm. Tämä yhdistettynä erinomaiseen suorituskykyyn ja liitäntämahdollisuuksiin merkitsi, että GEZE vei kääntöovien käyttölaitteet uudelle tasolle. Slimdrive EMD/EMD-F määritti automaattikäyttölaitteet uudelleen, mikä sopi täydellisesti Pohjoismaiden markkinoille, ja pian Slimdrive EMD/EMD-F -kääntöovesta tuli suosituin malli Pohjoismaissa.  

Saksalaisen perheyrityksen maailmanvalloitus

GEZE GmbH laajensi toimintaansa Saksan ulkopuolelle 1900-luvun lopulla. Yksityisomistuksessa ollut yritys oli ollut saman suvun omistuksessa useiden sukupolvien ajan, ja yrityksessä oli havahduttu kansainvälistymisen tuleviin mahdollisuuksiin. GEZE Scandinavian strateginen tytäryhtiörakenne avasi yritykselle tien Pohjois-Eurooppaan.

"Täbyyn sijoittumisen myötä GEZEstä tuli paikallinen toimija. Noudatamme samaa strategiaa edelleen, ja haluamme olla lähellä asiakkaitamme paikallisilla markkinoilla", Morten kertoo. "GEZEn liikevaihto kasvoi nopeasti, ja laajenemissuunnitelmista tuli pian totta. Vuonna 2002 perustettiin Suomen-sivuliike, ja Norjan-sivuliike avattiin seuraavana vuonna. Myynti kasvoi myös Tanskassa, jonne ensimmäiset työntekijät – minä mukaan lukien – palkattiin vuoden 2003 alkupuolella", Morten jatkaa.

GEZEn liikevaihto kasvoi nopeasti, ja laajenemissuunnitelmista tuli pian totta. Vuonna 2002 perustettiin Suomen-sivuliike, ja Norjan-sivuliike avattiin seuraavana vuonna. Myynti kasvoi myös Tanskassa, jonne ensimmäiset työntekijät – minä mukaan lukien – palkattiin vuoden 2003 alkupuolella.

Morten Nielsen, Position, Company

Vahvasta alusta on hyvä ponnistaa

Toimitusjohtaja GEZE Scandinavia Morten Nielsen

Toimitusjohtaja Morten Nielsen

GEZE Scandinavian ensimmäiset viisi vuotta muodostivat hyvän alun yrityksen toiminnalle. Yritys oli saamassa jalkaansa oven väliin Pohjois-Euroopan markkinoilla. Seuraa GEZE Scandinavian toimintaa, tuotekehitystä ja uusille markkinoille laajenemista käsittelevää juhlavuoden artikkelisarjaamme.

Jatkoa seuraa...