GEZE juhli pitkäaikaista toimitusjohtajaansa: Brigitte Vöster-Alber täyttää 80

Brigitte Vöster-Alber oli 52 vuoden ajan toimitusjohtajana ovi-, ikkuna- ja turvatekniikkaan erikoistuneen yrityksen, GEZEn, huipulla. Hän johti perheyritystä viidennessä sukupolvessa ja vei sen visionäärisellä johtamistavallaan ja väsymättömällä panoksellaan nykyiseen suuruuteensa. Vuodesta 2021 lähtien Vöster-Alber on ollut mukana GEZEn toiminnassa hallintoneuvoston jäsenenä. Brigitte Vöster-Alber vietti 23. maaliskuuta 80- vuotissyntymäpäiviään.

Kun Brigitte Vöster-Alber vuonna 1968 otti perheyrityksen vastaan isoisältään Reinhold Vösteriltä, hän oli nuorena naisena suuri poikkeus toimitusjohtajien ja yritysjohtajien joukossa Saksassa. Neljän lapsen äitinä ja aktiivisena yrittäjänä hän pysyikin pitkään poikkeuksena. Brigitte Vöster-Alber kertoo elämästään perheyrityksen johdossa sanan kahdessakin merkityksessä: ”Tiesin, mitä suostumus perheyrityksen yksinomaiseen johtajuuteen merkitsee. Minun oli löydettävä paikkani ja saatava tahtoni läpi miesten maailmassa. Joka ikinen vuosi oli jännittävä, ja vuoden lopussa ajattelin aina, että tämä vuosi oli kaikkein jännittävin. Sen suhteen ei minun kohdallani GEZEn hallintoneuvoston jäsenenäkään juuri mikään ole muuttunut.”

Tiesin, mitä suostumus perheyrityksen yksinomaiseen johtajuuteen merkitsee. Minun oli löydettävä paikkani ja saatava tahtoni läpi miesten maailmassa. Joka ikinen vuosi oli jännittävä, ja vuoden lopussa ajattelin aina, että tämä vuosi oli kaikkein jännittävin. Sen suhteen ei minun kohdallani GEZEn hallintoneuvoston jäsenenäkään juuri mikään ole muuttunut.

Brigitte Vöster-Alber, GEZE GmbH:n hallintoneuvoston jäsen
GFS kesäkuu 2022

Brigitte Vöster-Alber vietti 23. maaliskuuta 80- vuotissyntymäpäiviään. © Sebastian Berger / GEZE GmbH

Niiden 50 vuoden aikana, jolloin Vöster-Alber on kantanut vastuuta perheyrityksen toiminnasta, on GEZEstä tullut kansallisesti ja kansainvälisesti menestyvä yritys. Teknisissä asioissa on myös hänen aviomiehensä, Hermann Alber, työskennellyt hänen rinnallaan yrityksen johdossa. Yritys on tuona aikana kehittynyt manuaalisten ovi- ja ikkunaratkaisujen valmistajasta verkotettujen kiinteistöjärjestelmien tarjoajaksi. 37 tytäryhtiötä, yli 3 000 työntekijää maailmanlaajuisesti ja lukuisat palkinnot, kuten esimerkiksi Baden-Württembergin osavaltion kunniamerkki ja Bundesverdienstkreuz-ansiomerkki sekä Handelsblatt Hall of Famen jäsenyys puhuvat puolestaan.

Brigitte Vöster-Alber vetäytyi vasta kolme vuotta sitten yhtiön johdosta ja luovutti yrityksen johtamisen seuraavalle sukupolvelle. Hallintoneuvoston jäsenenä hän toimii edelleenkin yrityksen strategisena neuvonantajana. ”Yritän aina ajatella asioita tulevaisuuden näkökulmasta. Kokemus on aarre, mutta se voi joissakin ratkaisuissa olla myös esteenä. Pyrin tekemään ratkaisuja, jotka eivät ole liiaksi kiinni menneisyydessä”, sanoo Vöster-Alber ja elääkin sen mukaisesti.

Yritän aina ajatella asioita tulevaisuuden näkökulmasta. Kokemus on aarre, mutta se voi joissakin ratkaisuissa olla myös esteenä. Pyrin tekemään ratkaisuja, jotka eivät ole liiaksi kiinni menneisyydessä.

Brigitte Vöster-Alber, GEZE GmbH:n hallintoneuvoston jäsen