2019–2023: Innovatiivisia ratkaisuja vastuulliseen tulevaisuuteen

GEZE Scandinavian 25-vuotisjuhlavuoden historiikin viimeisessä artikkelissa tarkastelemme vuosia 2019–2023 ja tulevaisuutta. Pienen paikallisen yrityksen oston myötä organisaatio on nyt kasvanut yli 60 työntekijään, jotka työskentelevät kahdeksassa maassa. Pääkonttorista Saksasta toimitettavat innovatiiviset uudet tuotteet, paikallinen asiakaspalvelu ja paikallisen henkilöstön vankka asiantuntemus ovat luoneet GEZE Scandinavialle ainutlaatuisen tilanteen. Nyt yritys pystyy tarjoamaan markkinoille aina laadukkaita tuotteita ja erikoistuotteita, jotka täyttävät rakennusalan vaativimmat tarpeet.

Tasapainoista kehitystä Pohjoismaiden tytäryhtiössä

GEZE-ratkaisut valtaavat lisää markkinaosuuksia Suomen pääkaupungissa Helsingissä.

GEZEn ratkaisut kasvattavat markkinaosuuttaan entisestään Helsingissä

Viiden viime vuoden aikana GEZE Scandinavia on kehittynyt tasapainoisesti kaikissa maissa. Virossa, Latviassa ja Liettuassa markkinoiden hyväksi kehittämisstrategiaksi on osoittautunut paikallisten GEZEn työntekijöiden ja kumppanien tiivis yhteistyö. GEZEn markkina-asema ja myynti ovat kasvaneet myös Suomessa, missä muiden Pohjoismaiden tapaan GEZEn oviratkaisut ovat osoittautuneet hyväksi ratkaisuksi terveydenhuoltoalalla, jolla niitä on asennettu useisiin suuriin sairaalaprojekteihin.  

Hygieenisiä ratkaisuja terveydenhuoltoalalle

Søren Wander Jensen, Country Manager GEZE Danmark

Søren Wander Jensen, maajohtaja, GEZE Tanska

Tanskassa, Norjassa ja Ruotsissa hygieenisten oviratkaisujen kysynnän kasvun myötä oviautomaatioratkaisujen myynti on kasvanut ja siihen on keskitytty entistä enemmän. Ilman kosketusta toimivista oviratkaisuista on tullut arkipäivää erityisesti terveydenhuoltoalalla. ”Keskittyminen hygieenisiin oviratkaisuihin on lisääntynyt. GEZElle se merkitsee menestystä, sillä meillä on jo vakiintunutta asiantuntemusta sekä laadukkaat tuotteet ja ymmärrystä vaatimuksista”, sanoo GEZEn Tanskan maajohtaja Søren Wander Jensen

RigsHospitalet Kopenhagen

GEZE oli vahvasti mukana Kööpenhaminan keskustassa sijaitsevan Rigshospitalin uuden pohjoissiiven rakennusprojektissa.

Sairaalan laajennussiipi avattiin virallisesti tammikuussa 2020, se käsittää noin 55 000 m2 ja sinne on keskitetty Tanskan edistyneimmät ja erikoistuneimmat kirurgiset toimenpiteet. Toimiva suunnittelu ja viihtyisyys ovat potilaiden mukavuuden kannalta tärkeitä asioita. ”GEZEllä on runsaasti kokemusta sairaalaprojekteista. Olemme osallistuneet uudis- ja saneerausprojekteihin sekä päivittäiseen huoltoon”, kertoo GEZEn Tanskan huoltopäällikkö Johnny Winther.

Johnny Winther, palvelupäällikkö GEZE Tanska

Johnny Winther, palvelupäällikkö, GEZE Tanska

Johnny osallistui myös Rigshospitalin pohjoissiiven rakennusprojektiin ja oli työmaalla päivittäin yli vuoden ajan. ”Asensimme 33 hermeettistä automaattiovijärjestelmää ja 140 automaattiovijärjestelmää lasi- ja teräsliukuoville: sairaalalle oli erittäin tärkeää, että kaikki ovet toimivat ilman kosketusta, ja järjestelmät asennettiin sekä uusiin että olemassa oleviin automaattioviin. Sairaalassa on nyt yli 450 GEZE-ovikoneistoa”, Johnny toteaa.

Hallvard Banken, GEZE Norjan johtaja

Hallvard Banken, maajohtaja, GEZE Norja

Kun Osloon rakennettiin uutta päivystyspoliklinikkaa, rakennukseen valittiin GEZEn oviratkaisut. Keskus aloitti toimintansa tänä vuonna. Sekä potilaat että hoitohenkilökunta saavat päivittäin käyttää GEZEn rakennukseen asentamia yhteensä 60 ovikoneistoa, jotka avaavat ovet miellyttävästi ja hygieenisesti. ”Paikallisen GEZE-tiimin vankan asiantuntemuksen ansiosta pystyimme kehittämään poliklinikalle räätälöidyt ratkaisut ja olemaan paikalla joka päivä varmistaaksemme ajantasaiset asennukset. Lisäksi olemme onnistuneet löytämään paikallisia yhteistyökumppaneita tällaisissa terveydenhuoltorakennuksissa tarvittaviin erityisratkaisuihin. Meille oli suuri ilo osallistua Oslon terveydenhuoltorakennusten rakentamiseen”, toteaa Norjan GEZE maajohtaja Hallvard Banken.

Automaattiratkaisuja kiinteistöjen hallittuun ylläpitoon

GEZE Scandinavian toiminta-aikana suuri osa myynnistä ja markkinakehityksestä on tullut oviautomatiikasta. Automaattiratkaisuja puoltavat esteettömyysvaatimukset sekä käyttömukavuus- ja muotoilutoiveet. Viime vuosina automaattiovien integroiminen kiinteistöautomaatioon on kuitenkin kasvattanut suosiotaan, sillä vastuullisuusajattelu on lisännyt keskittymistä älyrakennuksiin. 

Automaattista ilmanvaihtoa vastuullisiin rakennuksiin

Herrstadskolan Järfällassa, Ruotsissa

Herrstadin koulu oli ensimmäinen koulurakennus, joka sai Swedish Green Building Councilin Gold-sertifikaatin.

Kun Herrstadin koulu Ruotsin Järfällassa rakennettiin, se oli edellä aikaansa. Koulu oli ensimmäinen rakennus, joka sai Ruotsin Green Building Councilin Gold-sertifikaatin. Sertifikaatissa on määritelty erittäin tiukat vaatimukset energian säästämiselle, ilmanlaadulle, akustiikalle ja sisäympäristön kemikaalien hallinnalle. GEZEn tiivis yhteistyö rakennuttaja Skanskan kanssa auttoi täyttämään nämä vaatimukset, sillä rakennukseen asennettiin muun muassa yöaikaan automaattiohjauksella toimiva painovoimainen ilmanvaihto.

Art.5_Reine Ringblom, Project Sales.png

Reine Ringblom, projektimyynti, GEZE Ruotsi

Painovoimainen ilmanvaihto on vain yksi monista nykyaikaisilta rakennuksilta vaadituista ominaisuuksista. Me GEZEssä tiedämme, että keskittyminen älyrakennuksiin lisääntyy tulevaisuudessa. Siinä ovien ja ikkunoiden automaattiohjaus auttaa parantamaan rakennusympäristöä ja vastuullisuutta”, kertoo Reine Ringblom Ruotsin GEZEn projektimyynnistä. 

Automaattiovet liitetään palojärjestelmään

Automaattisesti avautuvat kaksilehtiset ovet

Suuret kääntöovet avautuvat ja sulkeutuvat automatiikan avulla ja tarjoavat sekä mukavuutta että turvallisuutta, sillä ne on liitetty rakennuksen palojärjestelmään.

Tanskan Ringkøbingissä sijaitsevalle Naturkraft-elämyspuistolle on tärkeää, että kävijät tuntevat olonsa puiston alueella tervetulleeksi ja turvalliseksi. Elämyspuisto keskittyy esittelemään luonnon kiehtovia voimia leikkimielisillä tavoilla sekä sisä- että ulkotiloissa. Kävijät saavat kokea, miten luonto, vastuullisuus ja ilmasto liittyvät toisiinsa. Tämä näkyy myös rakennuksessa ja oviratkaisujen valinnassa. GEZE on toimittanut ja asentanut rakennuksen sisäänkäynnin suuriin oviin täydellisen ratkaisun, joka on turvallinen lukuisille rakennukseen päivittäin kulkeville ja sieltä poistuville vierailijoille. Erittäin tehokkaassa ratkaisussa yhdistyvät palo- ja pelastustiet sekä helppopääsyisyys. Naturkraftin ilmanvaihtotarpeen täyttämiseksi molemmat pariovet täyttävät sekä korvausilmanvaihtoa että päivittäistä ilmanvaihtoa koskevat vaatimukset. Suuret sisäänkäyntiovet on tietenkin varustettu täysillä turvaominaisuuksilla, sillä ne toimivat täysin automaattisesti. ”Kysyntä ovien yhdistämiselle rakennusten turvallisuus-, palo- ja muihin vastaaviin järjestelmiin on voimakkaassa kasvussa. Siksi on upeaa, että tiimissämme on tällaista osaamista”, Søren Wander Jensen toteaa.

Rakennusautomaatiota tuleville sukupolville

GEZE Scandinavian ja koko rakennusalan tulevaisuutta pohtiessamme voimme varmasti sanoa, että automattiratkaisujen kysyntä kasvaa, sillä ratkaisuja liitetään enenevässä määrin rakennusten automaattiseen valvontaan ja älyratkaisuihin. Ympäristövastuullisuus viitoittaa tietä alan tulevaisuudelle ja koko maailmalle. Se merkitsee keskittymistä energiankulutuksen pienentämiseen sekä nyt että tulevaisuudessa.

GEZE on hiljattain tuonut markkinoille kiinteistöjen automaattiseen valvontaan tarkoitetun myGEZE Control -alustan, joka mahdollistaa seuraavan sukupolven yhteydet.  Näin kuromme umpeen rakennusautomaation kuilun älykkäällä ratkaisulla ovi-, ikkuna- ja turvajärjestelmien yhdistämiseen. MyGEZE Control esiteltiin tämän vuoden BAU-messuilla Münchenissä. ”Ratkaisut herättivät suurta kiinnostusta messuilla tapaamiemme pohjoismaisten asiakkaiden keskuudessa”, kertoo Reine Ringblom, joka osallistui messuille useiden muiden pohjoismaisten ja kansainvälisten kollegojensa kanssa.

Alusta perustuu modulaariseen ohjelmistoon ja avoimiin käyttöliittymiin ja tarjoaa täysin uudenlaisia lähestymistapoja rakennusautomaation suunnitteluun ja toteutukseen. Se parantaa tehokkuutta, turvallisuutta ja helppokäyttöisyyttä, sillä siihen sisältyvät dynaaminen oviturvallisuus ja palontorjuntakonseptit sekä älykäs savun- ja lämmönpoisto. Kiehtova uusi ratkaisu soveltuu kaikentyyppisiin rakennuksiin kaikkialle maailmaan.

BAU-messuilla pidetty esitys:

25 vuotta Skandinavian kartta

GEZE Scandinavia kattaa nykyään 8 maata

Odotamme, mitä tulevaisuus tuo tullessaan myGEZE Controlille ja kaikille muille innovatiivisille GEZE-ratkaisuille. Kiitos, että olet seurannut GEZE Scandinavian 25-vuotisjuhlavuoden historiikkia. Toivomme, että olet osa maailmaamme myös seuraavien 25 vuoden ajan.