2014–2018: Hygieeniset ja käyttäjille turvalliset oviratkaisut nousevat menestykseksi paikallisilla markkinoilla

Kymmenen vuotta sitten GEZE Scandinavian liiketoiminta kukoisti. Innovatiivinen oviautomatiikka oli osoittautunut menestykseksi Pohjoismaiden markkinoilla, ja henkilöstön määrä oli kasvanut Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa. Huolto-osastot olivat toiminnassa kaikissa kolmessa maassa, ja kokonaisratkaisut asennuksineen tarjosivat hyviä mahdollisuuksia ja lisäsivät asiakastyytyväisyyttä. Islannissa paikallinen kumppani kasvatti markkinatietoisuutta toteuttamalla GEZEn asennuksia monissa näkyvissä kohteissa.

Hygieeniset ratkaisut paikallisten sairaaloiden suosiossa

Automaattiset liukuovet parantavat sairaaloiden hygieniaa ja mukavuutta

Automaattiliukuovet sairaaloissa parantavat sekä hygieniaa että mukavuutta

GEZEn oviautomatiikasta tuli houkutteleva ratkaisu terveydenhuoltoalalla. Kosketusvapaita, erittäin turvallisia, kestäviä ja laadukkaita ovituotteita otettiin käyttöön useissa suurissa sairaaloissa, terveyskeskuksissa ja vanhainkodeissa kaikissa kolmessa maassa. Automaattiovet sisäänkäynneillä tekivät rakennuksista nykyaikaisia ja esteettömiä. GEZE keskittyi käyttäjien turvallisuuteen, joten oviin asennettiin aina nykyaikaisimmat turva-anturit ja niiden täydellisestä yhteensopivuudesta paloturvallisuusjärjestelmän kanssa huolehdittiin. Koska GEZE pystyi tarjoamaan täyttä asennuspalvelua laajassakin mittakaavassa, yritys pääsi mukaan suuriin terveydenhuollon projekteihin, kuten Tanskan länsiosassa sijaitsevan uuden yliopistosairaalan rakennusprojektiin.

Nordlandhospitalet

Norjan Bodøssä sijaitsevaan Nordlandssykehusetiin asennettiin sairaalan saneerauksen yhteydessä GEZEn 530-automaattiovijärjestelmät

Pohjois-Norjassa sijaitsevaan Bodøn sairaalaan asennettiin saneerauksen yhteydessä GEZE-automaattiovet, ja Ruotsissa GEZE-automaattiovet asennettiin useisiin sairaaloihin yhteistyössä kumppaneiden kanssa. Onnistuneet projektit loivat tunnettuutta paikallisilla markkinoilla ja kerryttivät arvokasta kokemusta. Se loi edellytykset osallistua suuriin hankkeisiin, kuten Oslon uuden päivystyspoliklinikan ja Kööpenhaminan Rigshospitalin pohjoissiiven rakennusprojekteihin.  

Käyttäjien turvallisuuteen kiinnitetään erityistä huomiota

Magnus Gupefjäll esittelee standardin EN16005 mukaisia turvallisuusominaisuuksia

Magnus Gupefjäll esittelee EN16005-standardin mukaista turvallisuutta

Katso, miten GEZEn myynti-insinööri Magnus Gupefjäll esittelee automaattisen pyöröoven avulla kaikkia standardin EN16005 mukaisia turvallisuusominaisuuksia

Automaattiovien turvallisuus nousi keskiöön vuonna 2013, jolloin julkaistiin eurooppalainen oviautomatiikan EN 16005 -standardi. Koska standardista ei ollut selkeitä tulkintoja eikä se määrittänyt selkeitä rajoja, sen toteuttaminen tuotti vaikeuksia kaikille alan toimijoille. Nyt kun standardin julkaisemisesta on kulunut 10 vuotta, se on muodostunut aidoksi standardiksi alalla, sillä alan toimijat ovat tehneet yhteistyötä tähän pääsemiseksi.

Tavarantoimittajat, asentajat ja loppukäyttäjät kiinnittävät nyt huomiota päivittäiseen käyttöön, jotta automaattiovien turvallisuus käyttäjille voidaan taata. GEZE ja muut ruotsalaisen SEM Groupin (Säkerhet inom elektroni och mekanik) jäsenet painottavat turvallisuutta voimakkaasti. SEM Groupia johtaa GEZEn myynti-insinööri Magnus Gupefjäll, joka pitää luentoja eri puolilla maata tietoisuuden lisäämiseksi. ”SEM Group on ollut menestys, sillä keskustelemme avoimesti ja keskitymme turvallisuuteen yhtenäisenä rintamana. Näin markkinoille on muodostunut yhtenäinen joukko, jonka tavoitteena on kaikkien ovien turvallisuus”, Magnus Gupefjäll toteaa. GEZEllä on selkeä etu useimmissa Pohjoismaissa, sillä sen palveluksessa työskentelee erittäin kokeneita myynti-insinöörejä. Ruotsalaisen Magnuksen lisäksi myös muissa maissa työskentelee kokeneita insinöörejä, joilla on oviautomatiikan hyvä tuntemus. Siksi he pystyvät kasvattamaan myyntiä ja varmistamaan automaattiovien turvallisuuden kaikkialla markkinoillaan.

GEZEn myynti-insinööri Magnus Gupefjäll esittelee EN16005-standardin mukaista täysin turvallista automaattista kääntöovea:

GEZE Scandinavian markkinat kasvavat

Patrik Larsson, Suomen, Viron, Latvian, Liettuan ja Islannin maajohtaja

Patrik Larsson on Suomen, Viron, Latvian, Liettuan ja Islannin maajohtaja

Toinen merkittävä tapahtuma GEZEn Pohjoismaiden tytäryhtiössä oli markkinoiden kasvu, kun Baltian maat liittyivät organisaatioon vuonna 2016. Baltian asiakkaat olivat jo vuosia asioineet suoraan GEZEn Saksan-pääkonttorin myyntitiimin ja osittain GEZEn paikallistoimiston henkilökunnan kanssa. Hinnat, tuotevalikoima ja palvelu eivät kuitenkaan enää tuottaneet toivottua tulosta. Strateginen päätös keskittyä alueeseen entistä voimakkaammin ja edistää GEZEn liiketoiminnan kehitystä johti Baltian markkinoiden sisäiseen uudelleenorganisointiin. Viron, Latvian ja Liettuan toiminnot yhdistettiin vuonna 2016 GEZE Scandinaviaan. ”Tulin yhtiöön pian sen jälkeen, kun Baltian toiminnot oli yhdistetty GEZE Scandinaviaan”, kertoo Suomen, Viron, Latvian, Liettuan ja Islannin maajohtaja Patrik Larsson. ”Minulle oli selvää, että markkinoilla oli paljon potentiaalia, ja olemmekin saaneet todistaa sen toteutumista. Nyt asiakkaitamme palvelevat osaavat, paikalliset myynti-insinöörimme, ja olen vakuuttunut siitä, että kasvumatkamme tällä alueella on vasta alussa”, Patrik Larsson toteaa.

Sittemmin Baltian kollegoista on tullut vakiintunut osa GEZE Scandinavian tiimiä. Yhteistyö muiden pohjoismaisten kollegojen kanssa on toiminut erinomaisesti, ja se on hyödyttänyt sekä kollegoita että asiakkaita niin projektinhallinnassa kuin työarjessakin. Asiakkaille tarjottava vankka paikallinen osaaminen on johtanut GEZEn ratkaisujen toteuttamiseen useissa upeissa rakennuksissa, kuten Vilnan Bentley-rakennuksessa ja Latvian kansalliskirjastossa Riiassa.

Jatkamme 25-vuotisen taipaleemme juhlistamista, ja luvassa on pian historiikkimme kolmas osa.

Jatkoa seuraa